INFO: Všetky zásielky odosielame spoločne jeden deň v týždni

Stravovacie tipy

  • Varíme na masti, ale nie príliš mastne. Tým sa v masti prítomné vitamíny dobre vstrebajú a zabezpečíme tak vypudzovanie žlče, ktoré je nevyhnutné pri detoxikácii organizmu. Pri vyprážaní a dusení používame málo masti.  
  • Mäso možno robiť všetkými spôsobmi (opekaním, varením, vyprážaním, dusením). 
  • Chlieb konzumujeme opekaný (ražný, tmavý, polotmavý alebo biely), ale neprihorený. 
  • Slaninu, šunku a klobásu jeme upečenú, uvarenú alebo surovú.
  • Zápražky do polievok opiecť len mierne.
  • Šaláty môžeme pripravovať z akejkoľvek zeleniny, s pravou citrónovou šťavou, s pridaním malého množstva soli a sladidiel.
  • Jedlá možno soliť primerane, ak možno s himalájskou soľou.
  • Ryžu, kukuricu, hrach a fazuľu možno konzumovať podľa chuti.
  • Polievku a prívarok pripravujeme bez pridania mlieka, mliečnych výrobkov, cukru a ovocia.
  • Zemiaky a cestoviny konzumujme len v obmedzenom množstve.
  • Ryžové cestoviny možno konzumovať bez obmedzenia.
  • Z ovocia citrón, limetku, grapefruit, granátové jablko a kokos možno konzumovať bez obmedzenia.
  • Sladidlá podľa chuti.  
  • Tekutín (voda, sóda, minerálka, pramenitá voda, čaj bez cukru) pijeme veľa.

V priebehu kúry NEkonzumujme

  • Zákusky, pečivo
  • Alkohol
  • Cukor, cukry, med
  • Octovú, alebo kvasenú nakladanú zeleninu
  • Mlieko, mliečne výrobky (kefír, jogurt, maslo, syr, smotana atď)
  • Ovocie, ovocné šťavy, nápoje (výnimky spomenuté vyššie)
  • Oriešky a semiačka
  • Rastlinné oleje, margarín

Používateľské návrhy:

REG-ENOR užívame denne 3x10 ml (3x1 polievková lyžica), pri deťoch mladších ako 10 rokov 3x5 ml (3x1 čajová lyžica). Dávka pre dospelých je počítaná na váhu v intervale 70-85 kg. Ráno nalačno (po zobudení sa), na obed a večer po jedle 1-1,5 hodiny užite REG-ENOR a vo všetkých troch prípadoch ju na chvíľu zadržte v ústach, kým ju prehltnete. Ľudia s nadváhou počas 4-5 týždňov môžu užívať 3x15 ml (3x1,5 polievkovej lyžice), následne pocítia absenciu chute od jedla.

Chudnutie a znižovanie telesnej hmotnosti:

Ak odtučňujete pomocou REG-ENORu a dodržíte predpísanú diétu, tak vám zostane chuť do jedla, pričom bude úspešné aj chudnutie. Môže sa stať, že schudnete pár kíl, následne sa chudnutie pozastaví a po 2-10 týždňoch budete chudnúť opäť. Ak by sa chudnutie nezačalo ihneď po začatí kúry, znamená to, že v črevnom systéme sú výraznejšie problémy, po ktorých úprave sa rozbehne chudnutie (môže ísť aj o 2-3 mesiace). Obdobie kúry je minimálne 4 mesiace, pri ľuďoch snažiacich sa schudnúť treba rátať so 6 mesiacmi, jedinci s vážnejšími črevnými problémami musia počítať s jedným rokom do úplného vyzdravenia. Toto všetko vedie k úspechu iba vtedy, ak sa dodržiava priložená diéta. REG-ENOR nie je liek, ale dôležitým doplnkom našej diéty. REG-ENOR odporúčame skladovať mimo svetla, pretože hnedne, čo však neovplyvňuje jeho kvalitu. Pred použitím premiešajte!

Použiteľné základné látky:

  • Ovocie: citrón, limetka, biely grapefruit, granátové jablko, kokos
  • Masť: kačacia, husacia, bravčová
  • Zelenina: kukurica, hrach, fazuľa, repa, kvaka, paradajky, kapustoviny, paprika, šaláty (hlávkový, ľadový, atď), špargľa, cibuľoviny, cícer, uhorka, cvikla, rukola, valeriánka, brokolica, kaleráb, reďkovka, šťaveľ, špenát, baklažán, patizón, karfiol, štipľavá paprika, chili.
  • Mäso: kuracie, kačacie, bravčové, hovädzie, atď.
  • Ryby: pleskáč, sardinka, zubáč, losos, rak, sépia, mušľa, pstruh, kapor, ostriež atď.
  • Hotové produkty: šunka, slanina, klobása, hurka, bravčová masť, krkovička, pečeňová paštéta, párky, oškvarky, rybí krém, sardinky v slanom náleve, tuniak v slanom náleve, lososové filé 
  • Prílohy: ryža, cestoviny (po treťom mesiaci v malom množstve, môžu kaziť výsledky), zemiaky (po treťom mesiaci vo veľmi malom množstve, môžu kaziť výsledky 
  • Koreniny: bobkový list, kôpor, aníz, bazalka, harmanček, zeler, petržlen, škorica, klinčeky, koriander, chren, žerucha, rasca, pažítka, majoránka, muškát, mäta, oregano, čierne korenie (možno používať v malom množstve, pretože zaťažuje pečeň), chili paprika, rozmarín, šalvia, materina dúška, šafran, zázvor, mletá červená paprika.
  • Iné: vajcia, chlieb vždy opečený (možno použiť nakrájaný na kocky a použiť namiesto cestovín do polievky).

Vedľajšie účinky:

Počas kúry sa môže objaviť po istú dobu hnačka či zápcha, ktoré za krátky čas prejdú. U jedincov, u ktorých zápcha trvá dlhšie obdobie, nech vyskúšajú raz denne nasledovné: nastrúhajme 15 dkg mrkvy, ktorú namočíme do čerstvej šťavy z citróna. Zjedzme to na desiatu alebo olovrant, pomáha to pri výrobe vlákniny. U chorých na Crohnovu chorobu sú potrebné iné doplnky, keďže je treba zlepšiť krvný obraz a znížiť zápal, aby sa liečba mohla rozbehnúť. Pri refluxe a žalúdočných vredoch spôsobuje pálenie žalúdka, preto ho užívajme len po jedle. 

Pri obličkových a žlčových kameňoch rozpúšťa kalcium, preto môže spôsobiť problémy. Pri podozrení na trombózu si vyžiadajte názor lekára.

Prajeme pevné zdravie!